Genziana di Vino 500ml

This is a unique and distinguished liqueur with a particularly intense flavor, a perfect digestive aid due to the blend between wine and the gentian root.
The alcoholic grade is inferior to that of the classic Gentian Liquor, offering a softer flavour therefore permitting a greater appreciation for the multiple aromatic fragrances.

Ingredients: Gentian root (Gentiana lutea) infusion, white wine (containing sulfites), alcohol and sugar.

19,15

Capacità

500ml

% Vol

22%

Pz/Crt

1

The ingredients

Gentiana lutea

Among the 500 species of gentian, the luteum or the yellow pigmented specie is the most favored. This plant hides away in the secret places of the mountain seemingly reserving its exclusive aromatic flavor and its gratifying fragrance. The pungent glycoside which it contains is well known, ever since the days of old, for its medicinal virtues.

As a digestive aid with antipyretic (fever-reducing) properties, the distinct flavour lingers pleasantly dal sapore forte che rimane a lungo nel gusto, and almost seems appointed to protect the health of the mountaineers who manage it wisely and with extended experience.

The ingredients

Gentian root

The root is infused in pure alcohol for 40 days, then filtered, diluted and left to age.

Genziana di Vino 500ml

Liquore unico e speciale, dal gusto particolarmente intenso. L’unione del vino e della genziana rende questo prodotto un ottimo digestivo.
La gradazione alcolica inferiore alla classica genziana, lo rende soffice nel sapore e consente di apprezzare le sue molteplici sfumature aromatiche.

Ingredienti: infuso di radici di genziana lutea, vino bianco (contiene solfiti), alcool e zucchero.

19,15

Capacità

500ml

% Vol

22%

Pz/Crt

1

Gli ingredienti

La genziana lutea

Tra le 500 specie di genziana, quella lutea o gialla è la più ricercata. Si rifugia in angoli remoti della montagna quasi per rendere più esclusivo il suo sapore amaro ed il suo grato odore. Il glucoside amaro che è contenuto in essa è conosciuto da tempi molto antichi come dotato di virtù medicinali.

Digestiva, febbrifuga, dal sapore forte che rimane a lungo nel gusto, sembra quasi vocata a proteggere la salute dei montanari che la trattano con sapienza antica e sperimentata.

Gli ingredienti

Se ne usa la radice

Si mette in infusione in alcool per quaranta giorni, si filtra, si diluisce e si lascia invecchiare.