Genziana Don Vincenzo

Rising from the traditional Gentian Liqueur this is an exclusive product which is aged in oak barrels for 24 months, and it embodies an intense and unmistakable flavour. It is bottled and distributed in elegant packaging which is easily distinguished by its sophisticated labeling to be recognized for its originality and the cherished quality of the product.

Ingredients: alcohol, sugar, Gentian root (Gentiana lutea) infusion.

26,60

Capacità

500ml

% Vol

36%

Pz/Crt

1

The ingredients

Genziana lutea

Among the 500 species of gentian, the luteum or the yellow pigmented specie is the most favored. This plant hides away in the secret places of the mountain seemingly reserving its exclusive aromatic flavor and its gratifying fragrance. The pungent glycoside which it contains is well known, ever since the days of old, for its medicinal virtues.

As a digestive aid with antipyretic (fever-reducing) properties, the distinct flavour lingers pleasantly dal sapore forte che rimane a lungo nel gusto, and almost seems appointed to protect the health of the mountaineers who manage it wisely and with extended experience.

for 24 months

Aged in barriques

Rising from the traditional Gentian Liqueur this is an exclusive product which is aged in oak barrels for 24 months.

Genziana Don Vincenzo

Prodotto unico, dal gusto intenso ed inconfondibile, realizzato attraverso l’invecchiamento in barriques, per 24 mesi, del liquore tradizionale di genziana. È imbottigliato e distribuito in confezione elegante, che si distingue anche per la preziosa etichetta, a sottolineare l’originalità e la speciale qualità del prodotto.

Ingredienti: alcool, zucchero, infuso di radici di genziana lutea.

26,60

Capacità

500ml

% Vol

36%

Pz/Crt

1

Gli ingredienti

Genziana lutea

Tra le 500 specie di genziana, quella lutea o gialla è la più ricercata. Si rifugia in angoli remoti della montagna quasi per rendere più esclusivo il suo sapore amaro ed il suo grato odore. Il glucoside amaro che è contenuto in essa è conosciuto da tempi molto antichi come dotato di virtù medicinali.

Digestiva, febbrifuga, dal sapore forte che rimane a lungo nel gusto, sembra quasi vocata a proteggere la salute dei montanari che la trattano con sapienza antica e sperimentata.

per 24 mesi

Invecchiata in barriques

È realizzata attraverso l’invecchiamento in barriques, per 24 mesi, del liquore tradizionale di genziana.