Rattafia Rosso di Monte

Sour Cherry Liqueur made of the best selected cherries among the absolute finest quality. The fruit is harvested in July and is left to ferment for about three months; the liqueur that is produced during this process is then aged for 24 months in oak barrels and later bottled.

Ingredients: wine, alcohol, sugar, sour cherry infusion.

28,00

Capacità

500ml

% Vol

22%

Pz/Crt

1

The ingredients

Sour Cherries

The sour cherries we use are distinct as they are very small, perfectly round and have a sharp flavour.

They are preserved in their own syrup which is produced in our admired vases set in the sun which embellish the window sills of our villages every summer.

Aged for 24 months

The barriques

The flavour and fragrance of the classic “Rattafia” of L’Aquila are remarkably prominent as is the rich color which inspires the name of this liqueur, rosso di monte.

Rattafia Rosso di Monte

Liquore di amarene selezionate tra le migliori e di primissima qualità. La frutta, raccolta a luglio, viene messa a macerare per circa tre mesi; il liquore così realizzato viene lasciato poi invecchiare per 24 mesi, in barriques di rovere, e poi imbottigliato.

Ingredienti: vino, alcool, zucchero, infuso di amarene.

28,00

Capacità

500ml

% Vol

22%

Pz/Crt

1

Gli ingredienti

Le amarene

Le amarene da noi utilizzate sono inconfondibili perché molto piccole, perfettamente sferiche e di sapore acidulo.

Si conservano nel loro sciroppo sviluppato dallo zucchero in quei vasi di vetro esposti al sole che ornano le finestre dei nostri villaggi durante tutta l’estate.

Invecchiato per 24 mesi

In barriques

Il gusto e il profumo della classica “Rattafia” aquilana ne escono così esaltati, così come l’intenso colore che ha ispirato il nome di questo liquore, rosso di monte.