Vino Monte Cristo

Cerasuolo is a classical Abruzzo wine, obtained from Montepulciano grapes fermented in white, or without contact of the grape skins with the must during maceration.

The color is a red hue expressed as “cirasce” (which in the Abruzzo’s dialect means cherry) from which the name has been established “cherry” or “Cerasuolo”.

5,50

Capacità

750ml

% Vol

12%

Pz/Crt

1

Cerasuolo Montepulciano D’Abruzzo D.O.C.

It has a dry taste with hints of almond and red fruits such as apples, plums, peaches and cherries of course.

The scent and flavor are ampli ed and persistent. It should be considered a red wine, but some indicate Cerasuolo to be a rosè wine.

Vino Monte Cristo

Il Cerasuolo è un vino tipico dell’Abruzzo, ottenuto da uve Montepulciano vinificate in bianco, ovvero senza il contatto delle bucce dell’uva con il mosto durante la macerazione.

Il colore è un rosso detto appunto “cirasce” (in dialetto abruzzese significa ciliegia) da cui il nome “cerasuolo”.

5,50

Capacità

750ml

% Vol

12%

Pz/Crt

1

Cerasuolo Montepulciano D’Abruzzo D.O.C.

Il sapore è secco con sentori di mandorla e frutti rossi come mele, prugne, pesche ed ovviamente ciliegie.

L’ ampiezza olfattiva e gustativa è molto ampia ed anche la persistenza. Dovrebbe rientrare nei vini rossi, ma taluni indicano il Cerasuolo come vino rosè.